Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Майя Санду офіційно стала президентом Молдови

  • 24.12.2020, 14:35
  • 648

У четвер, 24 грудня, у столиці Молдови Кишиневі відбулася інавгурація новообраної президентки Майї Санду

Церемонія пройшла у Палаці Республіки. Вона розпочалася з урочистого спільного засідання парламенту і Конституційного суду. Потім нова президентка Молдови Майя Санду склала присягу на Конституції.

«Перемога, яку я здобула на цих виборах, не моя, а ваша, дорогі громадяни, бо інакше ніколи в країні з такими проблемами, як у Молдові, така людина, як я, не стала би президентом. Я одна з вас, проста людина, дочка цієї землі, яка увійшла в політику, розгнівана корупцією, від якої задихається країна», — заявила Санду на церемонії інавгурації.

Після складання присяги голова Конституційного суду Домніка Маноле оголосила про офіційний вступ на посаду нової президентки.

Читайте також: Як президентці змінити парламентську Молдову?

Як відомо, Конституційний суд Молдови затвердив результати президентських виборів, на яких перемогла лідерка партії «Дія і солідарність» (PAS) Майя Санду. Вона розповіла, що наполягатиме на відставці уряду Іона Кіку та проведенні дострокових парламентських виборів.

Перші закордонні візити на посаді президента Санду зробить до Києва і Бухареста. За її словами, відносини із сусідами треба відновлювати. Водночас точної дати візитів поки немає — ймовірно, це буде в січні.

Схожі новини