Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Серед підписантів на підтримку Шкарлета — ректор Львівської політехніки

Бобало виступив... на підтримку призначення Шкарлета міністром освіти

«Табачник повернувся в освіту України, поки що під прізвищем Шкарлет», — так відреагував на призначення нового міністра освіти народний депутат Володимир В’ятрович («ЄС»). Якщо Львівська облрада вимагає звільнення міністра освіти Сергія Шкарлета, то ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало виступив… на підтримку призначення Шкарлета міністром освіти.

«Голови об’єднань ректорів українських вишів та Проф­спілки працівників освіти і на­уки звертались до президента Володимира Зеленського з проханням пришвидшити при­значення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки, — повідомляє сайт osvita.ua. — Тоді автори звернення наго­лошували, що відсутність про­тягом пів року повноправного очільника Міністерства освіти і науки України негативно позна­чається на авторитеті як само­го міністерства, так і керованої ним галузі. Підписанти висло­вили переконання, що при­значений тимчасово виконую­чим обов’язки міністра Сергій Шкарлет має значний управлін­ський досвід та фахово розуміє проблеми освіти».

Лист підписаний, зокрема, президентом Спілки ректорів вищих навчальних закладів Ле­онідом Губерським, головою Асоціації ректорів технічних на­вчальних закладів Михайлом Згуровським, головою Асоціа­ції представників аграрних на­вчальних закладів Станіславом Ніколаєнком, президентом Академії педагогічних наук Ва­силем Кременем… Серед під­писантів і ректор Національного університету «Львівська полі­техніка», голова Ради ректорів закладів вищої освіти Львів­ського регіону Юрій Бобало.

Натомість не підтримують Шкарлета чимало студентів, які виходять на акції протесту. Нага­даємо, такі акції протесту проти новопризначеного міністра про­ходять у багатьох містах Украї­ни. Це Миколаїв, Хмельницький, Чернівці, Суми, Харків, Київ, Жи­томир, Вінниця, Львів, Чернігів, Луцьк, Одеса, Тернопіль і Кривий Ріг. Студенти протестують, бо Шкарлет був членом Партії регі­онів, також його звинувачують у плагіаті (науковці знайшли плагі­ат на 7 сторінках його 8-сторінко­вої статті).

Чимало народних депутатів висловили обурення призначен­ням Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Вони вважають, що Шкарлет провалив підготов­ку до нового навчального року, не організувавши належно за­купівлю засобів індивідуального захисту для освітян (чимало вчи­телів захворіли на коронавірус). Окрім того, голосування за його призначення відбувалося з по­рушеннями регламенту Верхо­вної Ради. Депутати Львівської обласної ради звернулися до керівництва держави про звіль­нення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти.

Схожі новини