Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За результатами опитування до парламенту проходять чотири партії

  • 23.12.2020, 18:35
  • 721

Якби парламентські вибори проходили в Україні найближчим часом, то п'ятивідсотковий бар'єр могли б подолати чотири партії. При цьому рейтинг пропрезидентської політсили "Слуга народу" впав до 21,1%

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 16−20 грудня 2020 року.

Так, до Верховної Ради могли б пройти «Слуга народу», «Європейська Солідарність», ВО «Батьківщина» й ОПЗЖ.

Партію «Слуга народу» зараз готові підтримати 21,1% респондентів (серед тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором). Варто відзначити, що в листопаді таких було 22,7%, а у вересні — 25,7%.

Однак з вересня рейтинг пропрезидентської партії впав на 4,6%.

За партію «Європейська Солідарність» зараз готові віддати голоси 15,2% опитаних (з вересня рейтинг практично не змінився — було 15,6%).

За партію «Опозиційна платформа — За життя» зараз могли б проголосувати 17,3% респондентів (у вересні було 16,7%).

За партію «Батьківщина» готові проголосувати 10,9% опитаних (у вересні було 9,4%).

По 4,8% респондентів зараз би підтримали Радикальну партію Олега Ляшка та партію «Українська стратегія Гройсмана», 4,3% - партію «За майбутнє», 3,8% - «Силу і честь», 3,5% - «Голос» .

Читайте також: Росія — ворог, мова — українська, президент — під сумнівом: результати опитування

Як відомо, на парламентських виборах в 2019 році «Слуга народу» набрала 43,16% голосів у багатомандатному окрузі, ОПЗЖ — 13,05%, «Батьківщина» — 8,18%, «Європейська Солідарність» — 8,1%, «Голос» — 5,82%.

Опитування проводилося серед населення України у віці від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Раніше голова партії «Слуга народу», нардеп Олександр Корнієнко пояснив, чому у політсили падає рейтинг. За словами нардепа, «відвалилися» ті українці, які «чекали швидких результатів».

Комітет виборців України проаналізував виконання обіцянок із передвиборчої програми партії «Слуга народу»: більшість з них є невиконаними.

Схожі новини