Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Харкові почалося прощання із Кернесом

  • 23.12.2020, 11:55
  • 609

Чотиригодинна церемонія прощання з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом розпочалася у фойє Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка

Віддати шану меру вже вишукувалися у чергу люди, приїхали і політики — Михайло Добкін, Вадим Новинський, Євгеній Мураєв, Віталій Кличко. Фото та відео з місця події публікують місцеві пабліки, передає УНН.

На оприлюднених фото та відео видно багато охочих попрощатися з мером, перед та у фойє театру вишукуються черги.

Народний депутат Вадим Новинський, мер Києва Віталій Кличко, бізнесмен та друг родини Павло Фукс, нардеп попередніх скликань Євген Мураєв теж приїхали попрощатися з Геннадієм Кернесом. Колишній голова Харківської ОДА, ексмер Харкова та нардеп попереднього скликання Михайло Добкін також приїхав попрощатися з Кернесом і поклав квіти другові.

Також повідомляється, що у місті — «аншлаг» з купівлею квітів. Зазвичай, беруть троянди та гвоздики.

Читайте також: Терехов пропонує встановити Кернесу пам'ятник і назвати на його честь проспект

Нагадаємо, церемонія прощання з Геннадієм Кернесом відбудеться з 9:00 по 13:00 у фойє Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка. Після цього Геннадія Кернеса поховають з усіма почестями.

Раніше сьогодні вже відбулося відспівування Кернеса у храмі в Харкові.

Мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня у віці 61 року у Німеччині. Його тіло доставили з Берліну до Харкова літаком 21 грудня.

11 грудня стало відомо, що в Кернеса не працюють обидві нирки й посадовець проходить процедуру гемодіалізу. Раніше Геннадій Кернес перехворів на COVID-19 та через ускладнення з 16 вересня лікувався у німецькій клініці «Шаріте».

Зазначимо також, що Геннадій Кернес був секретарем Харківської міської ради протягом 2002 та протягом 2006−2010 років. У 2010 році вперше був обраний міським головою.

Кернеса обрали мером Харкова під час останніх місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року з результатом 60,34% голосів виборців.

9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова без складання присяги. Цей мерський термін був би третім для Кернеса.

Схожі новини