Передплата 2024 ВЗ

Британія потерпає від нового штаму коронавірусу

  • 23.12.2020, 10:55
  • 457

У Великій Британії зафіксували антирекорд за кількістю випадків коронавірусу за добу: вперше з початку пандемії виявили 36 804 нових випадки COVID-19

Повідомляє Sky News. На думку вчених, новий штам коронавірусу вже поширився по всіх регіонах.

У понеділок у Британії зафіксували 33 364 нових випадки, у неділю — 35 928. За добу від COVID-19 померла 691 людина — найвищий показник майже за місяць.

За даними Університету Джона Гопкінса, загалом від початку епідемії в Британії зареєстрували 2 116 573 випадки COVID-19.

Низка науковців вважає, що новий штам коронавірусу вже поширився за межі регіонів, де нещодавно запровадили локдаун, пише The Guardian.

«Дані генетичних послідовностей [в узятих зразків штаму] ясно свідчать, що його випадки є по всьому Сполученому Королівству», — стверджує професор Том Коннор з Кардіфського університету.

Читайте також: На Закарпатті виявили новий штам коронавірусу

За словами доктора Джеффрі Барретта з Інституту Сенгера, коронавірус не обмежений географічно районами, де запровадили четвертий рівень карантинних обмежень.

Також, за даними The Guardian, новий штам, імовірно, поширився з Кента і Лондона в кінці вересня, досяг регіону Мідлендс, південного заходу і півночі Англії. Найбільше випадків зараження новим коронавірусом зафіксували в Лондоні і на південному сході Англії.

Схожі новини