Передплата 2024 «Добра кухня»

Обласні депутати вимагають звільнення міністра освіти Сергія Шкарлета

  • 22.12.2020, 18:50
  • 714

Львівська облрада звернулася до голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України про звільнення міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета

Відповідне звернення підтримали 64 депутати з 84 на сесії у вівторок, 22 грудня, про це пише пресслужба Львівської обласної ради.

Депутати висловили обурення призначенням Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки та вважають, що нардепи, які проголосували за таке призначення, «фактично підтримали знищення позитивних реформ в українській освіті та її україноцентричної складової».

«Вважаємо, що Сергій Шкарлет не може очолювати міністерство через свою політичну позицію, зв’язки з Партією регіонів та скандали, у які він потрапляв, поки виконував обов’язки міністра, у тому числі через плагіат у його наукових роботах та ідею зробити зовнішнє незалежне оцінювання необов’язковим», — йдеться у зверненні, яке ініціювала фракція партії «Голос».

Обласні депутати також вважають, що Сергій Шкарлет провалив підготовку до нового навчального року, не організувавши належно закупівлю засобів індивідуального захисту для освітян. Окрім того, голосування за його призначення відбувалося з порушеннями регламенту Верховної Ради. Відтак депутати ЛОР звернулися до керівництва держави про звільнення Сергія Шкарлета з посади міністра.

Схожі новини