Передплата 2024 ВЗ

В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19

  • 22.12.2020, 15:30
  • 569

План вакцинації будуть оновлювати кожні два тижні

Як повідомили в Центрі громадського здоров’я, документ розробили фахівці Міністерства охорони здоров’я разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ.

План включає чотири етапи вакцинації населення:

  1. січень-квітень 2021 — люди з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією COVID-19;
  2. квітень-червень 2021 — люди з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги;
  3. червень-вересень 2021 — люди з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави;
  4. вересень 2021 — березень 2022 — люди з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави.

Вакцинацію проводитимуть на базі наявних пунктів щеплень, мобільними бригадами по імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.

План будуть оновлювати кожні два тижні, щоб він відповідав реальній ситуації.

У базовій частині документа вказані мета, цільові групи, логістичні маршрути, навчання медиків, комунікація та розгортання мобільних бригад. Вона може бути змінена тільки в разі отримання кардинально нової інформації.

Постійно будуть оновлювати ту частину, де вказані етапи розробки вакцин, кваліфікаційні та реєстраційні процедури, а також питання постачання вакцин.

Схожі новини