Передплата 2024 «Добра кухня»

Квашені продукти захистять від застуди

У холодну пору року, коли організму не вистачає вітамінів, саме час згадати про квашені овочі. Недарма з давніх часів господині заготовляли на зиму квашену капусту, помідори й огірки – адже ці продукти приносять величезну користь здоров’ю

Квашена капуста й огірки без додавання солі були джерелом мо­лочної кислоти. Ці корисні продукти здатні виробляти велику кількість корисних для кишечнику бактерій. Якщо огірки й капуста з бочки — постійні гості на вашому столі, то жодні хвороби вам не страшні. Ці продукти поживні й низькокалорій­ні, містять велику кількість вітамінів, зміцнюють організм і підвищують стійкість до інфекцій. Крім того, з їхньою допомогою легко підтриму­вати струнку фігуру протягом зими.

Низькокалорійні. Столова ложка квашеної капусти містить лише 12 ккал, а два маленькі огірки — 11 ккал.

Джерело молочної кислоти. Ця незамінна субстанція утворю­ється у процесі бродіння, пригнічує ріст бактерій, які викликають псу­вання овочів, очищає організм від токсинів. Молочна кислота сприяє правильному травленню й забез­печує нормальне функціонування травної системи. Багаті кліткови­ною. Заповнюючи шлунок, клітко­вина змушує нас довше відчувати себе ситими. Крім того, вона ре­гулює перистальтику кишечника, перешкоджає засвоєнню жирів, за­побігає закрепам.

Багато вітаміну С. П’ять столо­вих ложок квашеної капусти забез­печують дорослу людину добовою нормою вітаміну С, який допома­гає боротися з застудними захво­рюваннями, розладами шлунка, швидше спалює калорії.

Вітаміни групи В. Покращують обмін речовин, допомагають пере­травлювати білки, жири й вуглеводи.

Схожі новини