Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко повідомила, що столичні лікарні отримають додаткове фінансування ще до кінця року

  • 22.12.2020, 12:55
  • 604

Більше 10 київських медзакладів отримають додаткове фінансування ще до кінця року

Київрада підтримала пропозицію фракції «Європейська Солідарність» щодо виділення додатково 422 млн грн на боротьбу з коронавірусом.

Під час виступу на позачерговому засіданні Київради голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко наголосила, що треба терміново виправляти катастрофічні помилки, які влада зробила від початку пандемії.

«З перших днів моєї роботи на чолі постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики я ставлю перед виконавчим органом — Київською державною адміністрацією — актуальні питання, які турбують сьогодні кожного киянина. Чи достатньо робиться в столиці, аби медичні працівники почували себе в безпеці? Чи відчувають лікарі повну підтримку міської влади, в тому числі і фінансову? Чи забезпечені пацієнти, необхідними ліками та киснем у процесі лікування? Я переконана, що саме відповіді на ці питання в період пандемії коронавірусу мають бути ключовим пріоритетом будь-якої відповідальної влади», — зазначила Марина Порошенко.

Вона наголосила, що саме тому вже на перше засідання профільної Комісії було винесене питання щодо спрямування 422 млн грн додаткових інвестицій на боротьбу з короновірусом.

«Йдеться про понад десять столичних лікарень, які вже в найближчі дні зможуть закупити необхідні ліки для лікування хворих на ковід-19. Шкода, що цього не було зроблено ще влітку чи восени. Тому цю помилку ми виправляємо вже новим складом Київради. І сьогодні ми зібралися за нашої ініціативи. 422 мільйони — це сотні врятованих життів уже сьогодні. Це — сигнал лікарям та пацієнтам, що київська влада не залишає киян сам на сам з хворобою», переконана представниця «Європейської Солідарності».

«Але це — лише перший крок. Попереду — у четвер — Київрада планує ухвалювати бюджет столиці на наступний рік. До цього документу ми маємо як зауваження, так і пропозиції. Особливо в частині, яка стосується медичної сфери. Без цих змін до бюджету, а це 12 правок на збільшення фінансування медичної галузі на загальну суму в 450 млн грн бюджет не буде відповідати запиту киян на ефективне, своєчасне і сучасне медичне забезпечення», — переконана Порошенко.

Фракція «Європейська Солідарність» закликає до виваженого та професійного підходу до розгляду бюджету міста на наступний рік - зазначила Марина Порошенко.

«Щоб власним прикладом показати центральній владі, що під час пандемії ми повинні захищати здоров’я і життя наших громадян, а не закопувати бюджет в асфальт київських мостів і землю столичних парків», — резюмує Марина Порошенко.

Схожі новини