Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині пошкодили археологічну пам’ятку національного значення: підозрюють «чорних» археологів

  • 22.12.2020, 13:10
  • 613

У Пустомитівському районі невідомі зруйнували частину археологічного розкопу в урочищі Замок на території археологічної пам’ятки національного значення Городище літописного міста Звенигород

Про це повідомили в управлінні Національної поліції Львівської області.

Дослідивши місце події, правоохоронці виявили численні руйнування у профілях на різній висоті, а також видовбані невідомими ями, які порушили цілісність культурних відкладів.

«Таким чином зловмисники зруйнували дерев’яні конструкції князівства кінця ХI-початку XIII століть. Встановлено також, що невідомі проводили незаконні археологічні дослідження за допомогою металошукача», — розповіли у поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 (незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) К К України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Схожі новини