Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна готова вакцинувати мешканців окупованого Донбасу - Резніков

  • 22.12.2020, 11:10
  • 594

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна готова вакцинувати від СOVID-19 мешканців окупованого Донбасу, проте для цього їм доведеться виїздити на контрольовану Україною територію

Про це Олексій Резніков розповів у інтерв’ю Суспільному.

«Ми можемо запропонувати людям вакцинування на підконтрольній території, але ж воно не робиться онлайн — люди повинні мати можливість в'їхати. Якщо окупаційні режими продовжать блокування, люди просто не зможуть потрапити сюди», — зазначив віцепрем’єр.

При цьому Резніков розповів, що український уряд планує обговорити питання вакцинації з міжнародними організаціями. За його словами, також слід визначити, які категорії населення вакцинуватимуть в першу чергу.

«Треба подумати, яка категорія громадян, що опинилися в заручниках окупаційної влади, має отримати вакцинацію в першу чергу. Напевно, так само лікарі. У першій черзі також люди похилого віку. Їх вирахувати не проблема, вони у реєстрах. Усі 272 тисячі мають електронні посвідчення, електронний кабінет, тому комунікація з ними — не проблема», — запевнив Резніков.

Як зазначив політик, питання вакцинації мешканців ОРДЛО поки що не підіймалося на переговорах у Тристоронній контактній групі.

Схожі новини