Передплата 2024 «Добра кухня»

Через новий штам коронавірусу, із Великою Британією закрили авіасполучення понад 20 країн

  • 21.12.2020, 10:30
  • 568

Новий штам коронавірусу поширюється швидше, ніж інші

Про це передає Громадське.

Останньою із країн, яка повідомила про припинення польотів з Британії, стала Канада.

Заборона діє щонайменше 72 години, але за потреби її продовжать. Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що це робиться для захисту канадців по всій країні.

В Аргентині, Чилі та Колумбії припинені прямі рейси з Британією. Еквадор також розглядає можливість посилити карантин у звʼязку з цим.

Аргентина дозволила ще один рейс із Британії. Після цього набуває чинності заборона. У Чилі всі польоти у цьому напрямку забороняють з 22 грудня, а ті мандрівники, які були у Британії протягом останніх 14 днів, будуть на карантині.

Президент Колумбії Іван Дуке також оголосив, що всі рейси між Колумбією і Британією будуть припинені з понеділка, 21 грудня. Мандрівники, які були у Британії протягом останніх 14 днів, будуть на карантині.

У Франції обмеження на польоти у напрямку Британії діє з 20 грудня на 48 годин. В Ірландії заборона також діє дві доби — 21 та 22 грудня.

Міністр охорони здоровʼя Італії Роберто Сперанса заявив, що, окрім заборони рейсів, країна відмовить у вʼїзді тим, хто був у Британії протягом останніх двох тижнів.

До Португалії з Британії прилітати зможуть тільки португальці й з негативним результатом тесту на ковід.

Премʼєр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що країна буде відправляти мандрівників з Британії на карантин на 24 години.

«Як запобіжний захід ми вирішили припинити польоти з Великої Британії з опівночі 21 грудня на 24 години, і, що не менш важливо для нашої країни, зробити те ж саме для Eurostar — тому що це фактично основний спосіб, яким люди з Британії прибувають в нашу країну», — сказав Де Кроо.

У Нідерландах, Болгарії, Естонії та Латвії поки діє заборона на рейси у напрямку Британії до Нового року. Окрім цього, Нідерланди заборонили пасажирські пороми з Великої Британії.

Німеччина також закрила пасажирське повітряне сполучення з Британією — заборона почне діяти з понеділка, 21 грудня, і триватиме щонайменше до 31 грудня. Винятки зроблять тільки для вантажних літаків.

Чехія з 20 грудня ввела обовʼязковий 10-денний карантин для всіх, хто прибуває зі Сполученого Королівства. Саудівська Аравія на тиждень повністю закрила кордони — повітряні, наземні та морські. В Ірані та Румунії рейси у напрямку Британії заборонили щонайменше на 2 тижні.

Окрім цього, Туреччина заборонила прилітати до неї з Британії, Південної Африки та Нідерландів — у цих країнах виявили мутований штам. В Ізраїлі заборонили рейси зі Сполученого Королівства, ПАР та Данії.

Авіасполучення з Британією і Південно-Африканською республікою припинила і Швейцарія — заборона почала діяти опівночі 21 грудня і триватиме до рішення влади відновити перельоти.

Схожі новини