Передплата 2024 «Добра кухня»

МОЗ розширить тестування на COVID-19

  • 21.12.2020, 10:10
  • 521

Міністерство охорони здоров’я планує розширити тестування населення України на COVID-19 через зменшення кількості звернень та падіння рівня завантаженості лабораторій

Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу.

«Ми змінили алгоритми по тестуванню. Ми розширюємо перелік людей, які можуть і повинні тестуватись. Багато говорять про те, що в нас зменшення кількості хворих пов’язане нібито зі зменшенням кількості тестувань. Я хочу повідомити, що на сьогоднішній ранок щодо залишків у наших лабораторіях МОЗ залишки по тестуванню людей, які мають ознаки коронавірусної хвороби, або пневмонії, або гострого респіраторного вірусного захворювання на всю країну — 391 зразок, який знаходиться в лабораторії, по так званому першому пріоритету», — наголосив він.

Як пояснив міністр, такі результаті свідчать про зменшення кількості людей, які звертаються по тестування. Через це МОЗ вирішив збільшити кількість тестувань.

«Потужності наших лабораторій значно збільшені, зараз деякі завантажені буквально на 50%, саме тому ми хочемо збільшити суттєво цю кількість», — зауважив Степанов.

Також він повідомив, що в Україні розширюватимуть тестування за допомогою нових експрес-тестів.

«Вже понад 10 днів в Україні ми почали проводити дослідження експрес-тестами на антиген. Лише за минулий тиждень було проведено 6355 тестів таким методом, з них позитивними виявились 1063», — розповів міністр.

Схожі новини