Передплата 2024 «Добра кухня»

"Не дамо вбити освіту": завтра біля ОПУ відбудеться мітинг проти Шкарлета

  • 20.12.2020, 17:35
  • 785

У понеділок, 21 грудня о 18:00, на Банковій пройде мітинг "Стоп Шкарлет - не дамо вбити освіту!"

Про це з посиланням на розміщене у мережі запрошення розповідає Еспресо.TV.

У ньому призначений 17 грудня міністром освіти і науки Сергій Шкарлет названий «відданим членом Партії регіонів», «плагіатором, який свою монографію «зліпив» з текстів чужого авторства, а також тим, хто «за університетські кошти купив собі автомобіль за 60 тис. доларів», «радо отримував нагороди від Табачника» й «виступає за «переосмислення» ЗНО, фактично за його можливе скасування».

«За кілька місяців роботи Шкарлет показав, що не тільки не гідний, але й не здатний очолювати міністерство. Він провалив підготовку до навчального року, педагоги не отримали жодної допомоги для купівлі засобів індивідуального захисту, а сфера освіти найбільше постраждала під час підготовки Держбюджету на 2021 рік. Окрім того, Шкарлет так і не визнав плагіат у своїх роботах, натомість його „захисники“ погрожували громадським активістам», — зазначається в анонсі.

Читайте також: Освіта за старими лекалами… Шкарлет просуває табачниківську реформу

«Сергій Шкарлет на посаді міністра освіти — це ганьба для країни! Ми вимагаємо негайного відсторонення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти України!», — наголошують організатори завтрашнього заходу.

До оргкомітету акції увійшли студентські парламенти Києво-Могилянської академії, Київського університету ім. Бориса Грінченка, молодіжні організації, а також опозиційні спільноти і партії.

Схожі новини