Передплата 2024 «Добра кухня»

Українську шопку вперше презентували на виставці у Ватикані

  • 20.12.2020, 15:35
  • 729

На Площі Святого Петра у Ватикані відкрилася міжнародна виставка, одним з експонатів якої стала шопка з України схимонахині Української греко-католицької церкви Теодозії Полотнюк. Виставка під назвою «100 вертепів у Ватикані» триватиме до 10 січня 2021 року

За інформацією Міністерства закордонних справ України, українська шопка на такій виставці представлена вперше.

«На передньому плані української композиції можна впізнати ліси Карпат, а на задньому — село Многопілля Донецької області. Вертеп символічно відображає дух Різдва від Сходу до Заходу України і знайомить з багатогранною палітрою української різдвяної традиції», — сказано в повідомленні МЗС України в суботу, 19 грудня.

Читайте також: Найбільша шопка — у Тернополі

Як зазначила пресслужба Української греко-католицької церкви, авторка композиції Теодосія Полотнюк служить в Донецькому екзархаті УГКЦ у селі Многопілля. Шопку вона виготовила з екоматеріалів: картону, паперу, деревини, моху, глини, піску, тирси й каміння.

Відкривалася виставка під акомпанемент українських колядок, які виконали учні недільної школи при Прокатедральному соборі Святої Софії у Римі та семінаристи Папської колегії святого Йосафата.

Схожі новини