Передплата 2024 «Добра кухня»

Мессі повторив історичний рекорд легендарного Пеле

  • 20.12.2020, 13:15
  • 670

Ліонель Мессі забив за футбольний клуб «Барселона» 643 голи, повторивши рекорд бразильського футболіста Пеле, який теж забив 643 голи, але за клуб «Сантос»

Про це написала пресслужба «Барселони».

Мессі забив свій 643 м'яч за «Барселону» під час матчу проти «Валенсії» 19 грудня.

Аргентинський футболіст грає за іспанський футбольний клуб із 2003 року. Перший свій гол він забив у 2005 році у матчі проти «Альбасете». Цьогоріч Мессі планував покинути команду, але згодом передумав.

Бразильський футболіст Пеле також забив 643 м'ячі, коли з 1956 по 1974 рік грав за клуб «Сантос». Пеле вже привітав Мессі з новим досягненням.

«Як і ти, я знаю, як це — любити носити одну й ту саму футболку щодня… Вітаю тебе з історичною подією, Ліонелю. Насамперед вітаю з прекрасною кар'єрою у „Барселоні“. Історії, подібні до наших, про тривалу любов до одного клубу, у футболі ставатимуться дедалі рідше. Я дуже захоплююся тобою», — написав бразилець.

Трохи більше про Мессі

Аргентинець вважається одним із найкращих (а часто — найкращим) футболістів в історії цієї гри. Мессі є вихованцем «Барселони», всю кар'єру він виступав лише за цей клуб.

З каталонським клубом Мессі вигравав усі можливі турніри: чемпіонат Іспанії (10 разів), Лігу чемпіонів (4), Кубок Іспанії (6), Клубний чемпіонат світу (3). Також він є рекордсменом всіляких бомбардирських показників, щосезону забиває неймовірну кількість голів і віддає безліч гольових передач. Так, Мессі шість разів отримував премію «Золотий м'яч» як найкращий футболіст — найбільше в історії.

Зі збірною Аргентини у нього склалося не так успішно, Мессі виграв лише Олімпійські Ігри (футбольна Олімпіада мало цінується, там грає молодь), а от чемпіонат світу та Кубок Америки (аналог Євро у Південній Америці) йому не підкорилися.

Читайте також: Мессі-овечка став Мессі-яструбом

До фіналу Кубка Америки аргентинець виходив тричі, але тричі програв, тому має 3 срібні медалі. У 2014 році збірна Аргентини разом із Мессі дійшла до фіналу чемпіонату світу, але програла Німеччині.

Зокрема, це один з головних аргументів тих, хто не вважає Мессі найкращим в історії. Мовляв, його земляк Дієго Марадона, який нещодавно помер, зміг виграти для країни чемпіонат світу, а Мессі — ні, тому він і не може називатися найкращим. До слова, вічний конкурент Мессі португалець Кріштіану Роналду (якого багато хто вважає найкращим) також не вигравав чемпіонат світу. Водночас одне Євро португалець виграв — 2016 року.

Схожі новини