Передплата 2024 «Добрий господар»

Щоб "швидкі" доїздили швидше: президент пояснив, чому дороги будують у розпал епідемії

  • 20.12.2020, 10:35
  • 568

Президент Володимир Зеленський вважає, що інфраструктура дуже важлива у боротьбі із пандемією, бо "швидкі почали добиратись до хворих швидко"

Про це розповідає Зеленський в інтерв`ю для The New York Times

«Багато звинувачень на мою адресу, мовляв, під час пандемії я приділяв багато часу інфраструктурі. Зараз люди побачили, що наші швидкі почали добиратися до хворих швидко».

Окрім того, дороги дозволили пожежним машинам оперативно діставатися до місць займання, зокрема під час лісових пожеж на Луганщині.

«А зараз не за добу можна доїхати, а з'явилася можливість добиратися за хвилини. Коли гасили пожежі, ми зберегли величезну кількість життів. Зараз ми бачимо, що інфраструктура важлива. Ми вже зробили, і це підтверджено, чотири тисячі кілометрів доріг у цьому році, що перевищує загальну кількість кілометрів доріг, зроблених за попередні 10 років. За рік побудували в 10 разів більше, ніж за десять років у сумі. Це, я вважаю, правильний крок. Скажу чесно, я цим дуже пишаюся, вважаю, що тут усі ми добре попрацювали», — пояснив Зеленський.

Читайте також: Картель-танго і тендери для «своїх»: що відбувається за кулісами «Великого будівництва» Зеленського

За його словами, в України є шанс за чотири-п'ять років побудувати всі інфраструктурні вузли.

Окремою темою президент виділив будівництво сполучення з окупованими територіями.

«Туди теж тепер добираються гуманітарні вантажі як з України, так і від Червоного Хреста. Там ми просто побудували мости, відкривали КПВВ — контрольно-пропускні пункти, цього не було. Те саме зробили на території, що прилягає до окупованого росіянами півострова Крим. Там теж відкрили сучасні КПВВ, люди приїжджають, вони можуть там отримати всі адміністративні та фінансові послуги, відпочити, прийняти душ», — сказав Зеленський.

Схожі новини