Передплата 2024 «Добра кухня»

На Одещині у контейнері із фруктами виявили пів центнера кокаїну

  • 19.12.2020, 17:55
  • 613

У порту «Південний» в Одеській області прикордонники викрили міжнародний канал контрабанди кокаїну до ЄС. Правоохоронці виявили наркотики в рамках програми з контролю за контейнерними перевезеннями

Як повідомила в суботу, 19 грудня, Державна прикордонна служба, наркотики прибули в Україну до морського порту «Південний» з Еквадору у контейнері з вантажем фруктів.

Заздалегідь правоохоронцям стало відомо, що кінцевим пунктом доставки наркотиків мала бути одна з країн ЄС. Прикордонники здійснили оперативний супровід контейнера та зупинили контрабандний вантаж наркотиків з території України у міжнародному пункті пропуску «Старокозаче».

Читайте також: «Хімік», який виготовляв наркотик у ветуніверситеті, знову працює

Кокаїн вагою 54 кг. був розфасований у 46-ти брикетах та захований у вентиляційних люках контейнера. Орієнтовна вартість вилучених наркотиків на чорному ринку сягає 12 мільйонів доларів.

У Державній прикордонній службі зазначили, що лише цього року в морських портах на Одещині вдалося виявити понад 500 кг кокаїну. Переважно масштабні партії цього наркотику доставляють в Україну разом з бананами.

Схожі новини