Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пряні, ніжні, ситні: три найсмачніші турецькі супи

  • 18.12.2020, 20:35
  • 5 991

У Туреччині є окремі заклади харчування, це подаються виключно супи! Вони такі смачні та легкі, що хочеться ще й ще!

Тож сьогодні ми пропонуємо вам рецепти традиційного червоного супу з сочевиці (Mercimek Corbasi), супу Езогелін та супу с йогуртом та рисом, пише Liga.net.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина (дрібно нарізана);
  • 1 картопля (нарізана дрібними кубиками);
  • 1 морква (краще натерти на середню терку);
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка подрібненого червоного гострого перцю;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • ½ чайної ложки меленого кмину;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 5 склянок води або курячого бульйону;
  • 2 столові ложки вершкового масла або оливкової олії;
  • 1 чайна ложка паприки
  • щіпка солі;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 3−4 листочки м’яти.

Як приготувати?

  • Візьміть велику глибоку пательню або каструлю, додайте оливкову олію та подрібнену цибулю, пасеруйте дві хвилини на середньому вогні.
  • Потім додайте туди томатну пасту, подрібнену моркву та картоплю. Знову пасеруйте дві-три хвилини на середньому вогні.
  • Далі додайте промиту та проціджену червону сочевицю, сіль, мелений кмин, подрібнений червоний перець й курячий бульйон. Добре перемішайте.
  • Готуйте на середньому вогні близько 30−40 хвилин, поки сочевиця та овочі не стануть м’якими. Зніміть з вогню.
  • Збийте суп блендером до однорідності. Якщо він вийшов занадто густий, додайте трохи води для отримання бажаної консистенції.
  • У невелику сковороду киньте вершкове масло або налийте оливкову олію. Коли на ньому з’являться бульбашки, додайте сіль та паприку. Вимкніть вогонь.
  • Перекладіть суп у тарілку, зверху полийте масляною сумішшю та покладіть зверху листя м’яти і не забудьте додати кілька крапель лимонного соку. Подавайте гарячим!

Також у цей суп можна додати крихти м’якого козячого сиру з гоструватим присмаком. Та подати його з підсмаженим хлібом.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина (дуже дрібно нарізана);
  • 1 або ½ склянки червоної сочевиці;
  • ½ склянки рису;
  • ¼ склянки грубого булгура;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • 2 столові ложки пасти з солодкого червоного перцю;
  • 8 склянок бульйону;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 1 чайна ложка пластівців гострого червоного перцю;
  • 1 чайна ложка сушеної м’яти;
  • скибочка лимона для гарніру.

Як приготувати?

  • Розтопіть три столові ложки масла у великій каструлі. Додайте туди цибулю й смажте, поки вона не стане напівпрозорою та дуже ніжною.
  • Далі додайте борошно й продовжуйте смажити, постійно перемішуючи, поки суміш не вкриється бульбашками. Будьте обережні, щоб борошно не пригоріло.
  • Перець або томатну пасту змішайте з двома столовими ложками води, а потім додайте до борошна. Знову все добре перемішайте, поки інгредієнти повністю не змішаються.
  • Далі, повільно додайте бульйон (яловичий або курячий), також постійно помішуючи. Продовжуйте готувати на сильному вогні, поки суміш не закипить.
  • Помийте червону сочевицю, рис та булгур разом у дротяному ситечку, поки вода не стане прозорою. Додайте їх до киплячої суміші.
  • Потім покладіть сіль, зменште вогонь і накрийте сковороду. Нехай суп повільно тушиться, поки рис і булгур не стануть дуже м’якими, а сочевиця не розпадеться (приблизно 20 хвилин).
  • Решту вершкового масла (1 столову ложку) розтопіть на невеликій сковороді. Додайте пластівці гострого перцю та м’яту й перемішуйте на вогні хвилину-дві.
  • Додайте вершковий соус та залиште варитися ще кілька хвилин. Якщо він здається вам занадто густим, налийте ще трохи води або бульйону. Сіль та спеції додавайте на свій смак.
  • Подавайте разом з кожною порцією супу скибочку лимона як гарнір та насолоджуйтесь!

Інгредієнти:

  • 70 г. рису;
  • 650 мл. води або курячого бульйону;
  • 400 г. жирного йогурту;
  • 30−40 г. вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 або ½ столові ложки борошна;
  • листя свіжої м’яти;
  • сіль та перець.

Як приготувати?

  • У велику каструлю додайте воду, сіль та рис. Доведіть до кипіння й варіть, поки рис не стане м’яким.
  • Яйце розбийте в мисці, досипте борошно й злегка збийте суміш. Додайте туди йогурт і знову збийте до однорідності.
  • Налийте дві-три столові ложки теплої води або бульйону у суміш з йогурту та яйця. Розмішайте й додайте ще трохи рідини. Знову перемішайте та обережно вилийте всю суміш у каструлю з рисом, помішуючи на повільному вогні. Варіть 10 хвилин.
  • Подрібніть листя свіжої м’яти. Ви можете використовувати й суху м'яту, але свіже листя віддасть більше аромату та смаку.
  • Розтопіть вершкове масло. Додайте туди свіже листя м’яти та вимкніть вогонь.
  • Додайте м’ятне масло до кожної тарілки супу й подавайте на стіл.

Смачного!

Схожі новини