Пряні, ніжні, ситні: три найсмачніші турецькі супи
- 18.12.2020, 20:35
- 5 991
У Туреччині є окремі заклади харчування, це подаються виключно супи! Вони такі смачні та легкі, що хочеться ще й ще!
Тож сьогодні ми пропонуємо вам рецепти традиційного червоного супу з сочевиці (Mercimek Corbasi), супу Езогелін та супу с йогуртом та рисом, пише Liga.net.
Інгредієнти:
- 1 цибулина (дрібно нарізана);
- 1 картопля (нарізана дрібними кубиками);
- 1 морква (краще натерти на середню терку);
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка подрібненого червоного гострого перцю;
- 1 столова ложка томатної пасти;
- ½ чайної ложки меленого кмину;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 5 склянок води або курячого бульйону;
- 2 столові ложки вершкового масла або оливкової олії;
- 1 чайна ложка паприки
- щіпка солі;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 3−4 листочки м’яти.
Як приготувати?
- Візьміть велику глибоку пательню або каструлю, додайте оливкову олію та подрібнену цибулю, пасеруйте дві хвилини на середньому вогні.
- Потім додайте туди томатну пасту, подрібнену моркву та картоплю. Знову пасеруйте дві-три хвилини на середньому вогні.
- Далі додайте промиту та проціджену червону сочевицю, сіль, мелений кмин, подрібнений червоний перець й курячий бульйон. Добре перемішайте.
- Готуйте на середньому вогні близько 30−40 хвилин, поки сочевиця та овочі не стануть м’якими. Зніміть з вогню.
- Збийте суп блендером до однорідності. Якщо він вийшов занадто густий, додайте трохи води для отримання бажаної консистенції.
- У невелику сковороду киньте вершкове масло або налийте оливкову олію. Коли на ньому з’являться бульбашки, додайте сіль та паприку. Вимкніть вогонь.
- Перекладіть суп у тарілку, зверху полийте масляною сумішшю та покладіть зверху листя м’яти і не забудьте додати кілька крапель лимонного соку. Подавайте гарячим!
Також у цей суп можна додати крихти м’якого козячого сиру з гоструватим присмаком. Та подати його з підсмаженим хлібом.
Інгредієнти:
- 1 цибулина (дуже дрібно нарізана);
- 1 або ½ склянки червоної сочевиці;
- ½ склянки рису;
- ¼ склянки грубого булгура;
- 1 столова ложка борошна;
- 4 столові ложки вершкового масла;
- 2 столові ложки пасти з солодкого червоного перцю;
- 8 склянок бульйону;
- 2 чайні ложки солі;
- 1 чайна ложка пластівців гострого червоного перцю;
- 1 чайна ложка сушеної м’яти;
- скибочка лимона для гарніру.
Як приготувати?
- Розтопіть три столові ложки масла у великій каструлі. Додайте туди цибулю й смажте, поки вона не стане напівпрозорою та дуже ніжною.
- Далі додайте борошно й продовжуйте смажити, постійно перемішуючи, поки суміш не вкриється бульбашками. Будьте обережні, щоб борошно не пригоріло.
- Перець або томатну пасту змішайте з двома столовими ложками води, а потім додайте до борошна. Знову все добре перемішайте, поки інгредієнти повністю не змішаються.
- Далі, повільно додайте бульйон (яловичий або курячий), також постійно помішуючи. Продовжуйте готувати на сильному вогні, поки суміш не закипить.
- Помийте червону сочевицю, рис та булгур разом у дротяному ситечку, поки вода не стане прозорою. Додайте їх до киплячої суміші.
- Потім покладіть сіль, зменште вогонь і накрийте сковороду. Нехай суп повільно тушиться, поки рис і булгур не стануть дуже м’якими, а сочевиця не розпадеться (приблизно 20 хвилин).
- Решту вершкового масла (1 столову ложку) розтопіть на невеликій сковороді. Додайте пластівці гострого перцю та м’яту й перемішуйте на вогні хвилину-дві.
- Додайте вершковий соус та залиште варитися ще кілька хвилин. Якщо він здається вам занадто густим, налийте ще трохи води або бульйону. Сіль та спеції додавайте на свій смак.
- Подавайте разом з кожною порцією супу скибочку лимона як гарнір та насолоджуйтесь!
Інгредієнти:
- 70 г. рису;
- 650 мл. води або курячого бульйону;
- 400 г. жирного йогурту;
- 30−40 г. вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 або ½ столові ложки борошна;
- листя свіжої м’яти;
- сіль та перець.
Як приготувати?
- У велику каструлю додайте воду, сіль та рис. Доведіть до кипіння й варіть, поки рис не стане м’яким.
- Яйце розбийте в мисці, досипте борошно й злегка збийте суміш. Додайте туди йогурт і знову збийте до однорідності.
- Налийте дві-три столові ложки теплої води або бульйону у суміш з йогурту та яйця. Розмішайте й додайте ще трохи рідини. Знову перемішайте та обережно вилийте всю суміш у каструлю з рисом, помішуючи на повільному вогні. Варіть 10 хвилин.
- Подрібніть листя свіжої м’яти. Ви можете використовувати й суху м'яту, але свіже листя віддасть більше аромату та смаку.
- Розтопіть вершкове масло. Додайте туди свіже листя м’яти та вимкніть вогонь.
- Додайте м’ятне масло до кожної тарілки супу й подавайте на стіл.
Смачного!