Передплата 2024 «Добрий господар»

Рада призначила нового міністра у справах ветеранів

  • 18.12.2020, 16:15
  • 591

У п'ятницю, 18 грудня, Верховна Рада призначила міністром у справах ветеранів генерал-майора СБУ Юлію Лапутіну

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Кандидатуру Лапутіної підтримали 248 народних депутатів.

Юлія Лапутіна народилась у 1967 році в Києві, у 1992 році почала службу в СБУ оперуповноваженою підрозділу контррозвідки. Після створення антитерористичного центру СБУ «Альфа» отримала запрошення працювати там старшим офіцером.

У 2008 році Лапутіна виступила з концепцією ментальної інтеграції жителів Криму в життя країни, яку було згорнуто після приходу до влади Віктора Януковича.

14 квітня 2014 року Лапутіна у складі першої об'єднаної групи СБУ висадилась на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ «Альфа». Військовослужбовиця налагодила контакти з проукраїнськими активістами, здійснювала розвідку, збір і передачу до Києва інформації, вела перемовини з представниками проросійських формувань, щоб відвернути штурми блокпостів українських військових.

Читайте також: Шкарлет став міністром під вигуки «Ганьба!»

У вересні-грудні 2014 року Лапутіна командувала оперативною групою СБУ в зоні АТО і виконувала завдання із затримання учасників проросійських терористичних формувань. Після звільнення Краматорська від окупантів ініціювала акцію «Краматорськ — це Україна».

Юлія Лапутіна є членом Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

25 березня 2020 року Лапутіна отримала військове звання генерал-майора і стала другою жінкою-генералом в історії незалежної України.

Нагадаємо, раніше Рада звільнила з посади міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба.

Схожі новини