Передплата 2024 «Добра кухня»

Нардепи хочуть оскаржити призначення Шкарлета міністром освіти

  • 18.12.2020, 12:30
  • 710

«Європейська Солідарність» вимагає від регламентного комітету Верховної Ради розглянути питання про незаконне призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки через факти неперсонального голосування депутатів. Фракція готова подавати до суду на нелегітимного міністра

Про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко на сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Вимагаємо від Регламентного комітету розглянути голосування за Шкарлета, яке відбулося з порушеннями. Якби в Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку. Ми як фракція готові подавати до суду на нелегітимного міністра», — наголосила представниця «Європейської Солідарності».

Вона зазначила, що на вимогу «Європейської Солідарності» та «Голосу» сьогодні відбулася нарада з керівництвом парламенту щодо масових фактів неперсонального голосування, так званого «кнопкодавства» депутатів.

«У нас є підстави стверджувати, що плагіатора-Шкарлета проголосували з „кнопкодавством“, чужими картками», — підкреслила Ірина Геращенко.

«Керівництво Верховної Ради визнало, що закони про кримінальну відповідальність за „кнопкодавство“, про які так кричав Зеленський як про зелені досягнення, — не працюють. Ніхто зі „Слуг“ не поніс жодної відповідальності за цей злочин», — зауважила депутатка.

Співголова фракції повідомила, що «Європейська Солідарність» запропонує зміни до закону для посилення відповідальності народних депутатів за неперсональне голосування.

Схожі новини