Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через коронавірус у Садового сесію перенесли на 23 грудня

У порядку денному два питання - обрання секретаря ради і формування постійних комісій

Сесія Львівської міської ради орієнтовно має відбутися у середу, 23 грудня. Заплановане попередньо на 18 грудня пленарне засідання перенесли через те, що міський голова Андрій Садовий досі хворіє на коронавірус.

Про це повідомив Садовий на своїй сторінці у ФБ: «Повторно отримав „позитивний“ результат ПЛР-тесту. Почуваюся краще, але коронавірус так легко не відступає. Лікар запевняє, що наступного тижня я вже зможу вийти з лікарняного. Попередньо планували провести сесію міської ради 18 грудня. Але вірус вніс свої корективи, тому реально можемо провести засідання 23 грудня».

Як пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, попереднє пленарне засідання сесії вже було розпочато, порядок денний був сформований, але після офіційного складання присяги мером і депутатами було оголошено перерву. У порядку денному залишаються ще три питання, два з яких можуть розглядатися лише з подання міського голови — це обрання секретаря ряди і призначення постійних комісій. Відтак продовження сесії без міського голови буде неправочинним. «Проведення пленарного засідання в інший спосіб, який позбавить міського голову можливості подання кандидатури секретаря ради, не відповідатиме вимогам закону», — наголосила Пайонкевич.

Таким чином залишається інтрига: яку ж кандидатуру запропонує міський голова Андрій Садовий на посаду секретаря ЛМР? У політикумі подейкують, що мер певним чином відтягує час, адже посада секретаря — дуже важлива у системі ради, бо у разі відсутності, або можливої відставки чинного мера, секретар стає фактичним керівником Львівської ОТГ… Наразі депутатська більшість в особі фракцій «Європейська Солідарність», «Свобода» і «Варта» висунули на посаду секретаря ЛМР «свободівця» Маркіяна Лопачака.

Схожі новини