Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кернеса поховають не як померлого від коронавірусу - Терехов

  • 17.12.2020, 17:30
  • 813

Геннадія Кернеса поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі

Міського голову Харкова планують поховати на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі № 2. Таке рішення ухвалили близькі Геннадія Кернеса та його соратники. Про це на брифінгу у мерії повідомив секретар міськради Ігор Терехов, передає ТСН.

«Там найвидатніші харків'яни поховані, таке рішення ми ухвалили разом з сім'єю Геннадія Адольфовича. Все буде зроблено для того, щоб проводити його в останню путь достойно», — сказав чиновник.

Він також додав, що Геннадія Кернеса ховатимуть без обмежень для пацієнтів з коронавірусом. За його словами, Кернес уже одужав після COVID-19, а помер від його наслідків.

Секретар міськради Ігор Терехов також додав, що похорон відбудеться в найближчий вівторок або середу, максимум — у четвер.

Катафалк з тілом мера відправлять в Харків, де його зустрінуть в аеропорту, після чого направлять в місто у супроводі поліції і швидкої.

Відспівувати Геннадія Кернеса будуть у Благовіщенському соборі, а церемонія прощання відбудеться у ХНАТОБі (Харківському національному академічному театру опери і балету імені М. В. Лисенка) і триватиме чотири години.

Крім того, поруч з тілом мера буде нести службу почесний караул. У мерії також попередили, що центральна частина міста буде перекрита.

Схожі новини