Передплата 2024 «Добрий господар»

Що робити з дітьми під час січневого локдауну: пояснення Міносвіти

  • 16.12.2020, 19:15
  • 867

Міністерство освіти та науки опублікувало роз'яснення, що робити зі школярами під час локдауну, який уряд анонсував 8-24 січня

Про це повідомляє BBC.Україна.

Чиновники наполягають, що державні та приватні школи не можуть працювати у звичному режимі у цей час. Але можуть навчати дистанційно або ж продовжити новорічні канікули.

«Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи з 8-го до 24-го січня 2021 року. Водночас заклади зможуть оголосити на цей період канікули», — таку інструкцію направило МОН школам.

8−24 січня учням заборонили відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності. Обмеження не стосуються дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

Школи мають два варіанти стосовно того, що робити у час суворих карантинних обмежень.

Перший — організувати дистанційне навчання. У МОН рекомендували платформу для дистанційного та змішаного навчання учнів 5−11 класів «Всеукраїнська школа онлайн», яку запустили МОН та Мінцифри.

Другий варіант — оголосити на цей час канікули згідно з вимогою закону, який передбачає не менше 175 навчальних днів у році і не менше 30-ти календарних днів відпочинку.

Читайте також: Оприлюднили графік проведення ЗНО-2021

Планові зимові канікули у школах України заплановані з 25 грудня по 10 січня 2021 року включно. Якщо навчальні заклади прислухаються до рекомендації МОН, то діти сидітимуть на зимових канікулах з 25 грудня по 24 січня.

Нагадаємо, 9 грудня Кабінет міністрів анонсував запровадження нового жорсткого карантину — він триватиме з 8 по 24 січня.

Обмежувальні заходи передбачатимуть заборону роботи ТРЦ, кафе та ресторанів (крім доставки та замовлень навинос), кінотеатрів, спортзалів та магазинів непродовольчих товарів.

Окрім того, на канікули відправлять усі навчальні заклади, окрім дитсадків. Проведення будь-яких масових заходів на період карантину буде заборонено. Виняток — професійні спортивні заходи за умови відсутності глядачів.

Натомість громадський транспорт продовжить роботу. Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, готелі та пошта.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов також розповів, що перукарні та салони краси так само продовжать роботу, але лише за передзаписом — без очікування клієнтів у приміщенні.

Схожі новини