Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Польський уряд виділив на ремонт прикордонних доріг Львівщини понад 50 мільйонів євро”, - Береза

Польський уряд виділив на ремонт і капітальну реконструкцію доріг у прикордонній зоні Львівщини понад 50 мільйонів євро

Зокрема, 4 мільйони євро витрачено на відновлення траси Яворів-Грушів. На фінішну пряму вийшов і ремонт дороги прикордонного регіону Мостиська-Краковець протяжністю понад 19 кілометрів.

Про це повідомив під час звіту «Велике будівництво» керівник Служби автомобільних доріг Львівської області Олег Береза.

Фото автора
Фото автора

Журналістка «ВЗ» уточнила у головного дорожника Львівщини, чому не вдалося повністю освоїти на прикордонні автошляхи «польські гроші». Олег Береза пояснив, що не використані гроші вкладуть у дорожню інфраструктуру наступного року. Уся проблема у тому, що грантові кошти польського уряду погоджують у Мінфінах обох країн — України та Польщі, а також в «Укравтодорі» та польському банку. Процедура виділення кошторису не є бюрократичною, але затяжна через погодження у багатьох урядових відомств. Нещодавно, каже Олег Береза, дорожники отримали світло в кінці тунелю щодо освоєння міжнародних коштів — нарешті врегульовано закон щодо сплати податків на додану вартість.

«У 2021 році виношуємо амбітні плани щодо відновлення дорожньої інфраструктури. — відзначив Олег Береза у коментарі для «ВЗ». — Ключовими будуть автомобільні шляхи на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні (коштом кредиту Польщі). Також продовжимо створення великого транзитного кільця навколо Львова: ремонт дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам'янка-Бузька-Бібрка. Реалізуємо дорожній проєкт «Мале Карпатське коло».

За словами керівника Служби автомобільних доріг Львівщини, наступного року на Львівщині реалізують проєкт «Відкриті кордони». Йдеться про розширення меж на п’яти митних прикордонних переходах, зокрема у Белзі (за три кілометри від українсько-польського кордону).

Схожі новини