Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Британією

  • 16.12.2020, 18:35
  • 562

Верховна Рада ратифікувала угоду з Великою Британією про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Парламентарі ухвалили законопроєкт № 0083, що стосується ратифікації угоди з Великою Британією про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

«За» проголосували 303 нардепи.

У пояснювальній записці зазначається, що угода необхідна для формування якісно нової правової основи відносин між Україною та Сполученим королівством.

Читайте також: Рада ухвалила законопроєкт про підтримку ФОПів на карантині

Передбачається лібералізація двосторонньої торгівлі на рівні не нижчому, ніж на сьогодні встановлений режимом поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі відповідно до угоди про асоціацію.

Також передбачено поступове створення зони вільної торгівлі між Україною та Великою Британією відповідно до погоджених графіків скасування ввізного мита.

У документі зазначається, що встановлюються безмитні тарифні квоти Великої Британії для 36 видів товарів, при цьому по чотирьох видах буде встановлено додаткові обсяги. Своєю чергою Україна має встановити тарифні квоти для трьох видів товарів та передбачити додаткові обсяги для ще двох.

Повідомляється, що ухвалення закону не призведе до додаткових фінансових та матеріальних витрат з державного бюджету.

Схожі новини