Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські заробітчани врятували дитину від страшної смерті

  • 16.12.2020, 13:15
  • 17.9K

Троє заробітчан з Тернопільщини врятували у Польщі шестирічного хлопчика, який подавився деталькою конструктора Lego

Про героїчний вчинок українців, 11 грудня, повідомив заступник мера міста Вронки Роберт Дорна.

Руслан Голуб, Іван Ковальський та Іван Кузьмич родом з Кременця, що на Тернопільщині. У Польщі працюють будівельниками і зараз зводять школу у селі Нова Вєсь, що за 60 км. від Познані.

Під час роботи чоловіки почули крики про допомогу. З будинку, розташованого поруч будівництва, вибігла жінка з малою дитиною на руках. Українці одразу підбігли до матері, на той момент на її руках син вже не дихав і почав синіти.

Руслан Голуб, Іван Ковальський та Іван Кузьмич не розгубилися і почали надавати дитині першу медичну допомогу.

«Це був малий хлопчик, віком десь 5−6 років. Як ми зрозуміли, він подавився деталькою від конструктора», — розповів Руслан Голуб.

Читайте також: Маленькі герої: на Львівщині четверо хлопчиків врятували довкілля від пожежі

Руслан Голуб також розповів, як виглядала їхня рятувальна операція.

«Я тримав дитину на руках, інший тримав ноги, третій — голову. Ми легенько стукали малого по спині, потім поклали хлопця животом мені на коліно і так стукали по спині поки він не зригнув. У такому стані ми тримали хлопця, поки не приїхала швидка. Увесь час дитину вмивали снігом, щоб він не втратив свідомість. Добре, що ми тоді не розгубилися, але в щоці ще два дні потім були», — розповів Руслан.

Саме завдяки своєчасно наданій допомозі хлопчик почав дихати і не помер. У Польщі українців назвали янголами-охоронцями, їм також символічно подякували за порятунок життя дитини.

Схожі новини