Передплата 2024 «Добра кухня»

Коли «Дія» не діє

Українці скаржаться на неможливість отримання президентських 8 000 грн компенсації ФОПам

Читачі ВЗ заявляють, що підтримка бізнесу у вигляді компенсації ФОПам не діє. У підтвердження надсилають відео про несправність програми «Дія».

Нагадаємо, Володимир Зеленський ініціював одноразову допомогу тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину.

«Якщо ви ФОП, що змушений закрити кав'ярню, або найманий працівник, якого звільняють, бо кав'ярня закривається, ви зможете отримати допомогу у розмірі 8 000 гривень», — повідомив президент.

Для цього потрібно у додатку «Дія» ввести свої банківські дані та персональну інформацію. Після перевірки даних, що триватиме кілька днів, 8000 гривень прийдуть на картку. За розрахунками, таку допомогу зможуть отримати більше мільйона осіб. Її загальний обсяг — майже 10 млрд. гривень.

Однак, у відео, яке надіслав нам наш читач з Ужгорода Василь Дьордь, чітко видно, що допомога через «Дію» не діє, оскільки сторінка, на якій має відбуватися компенсація, наразі є недійсною або не працює. Зокрема, натискання кнопки отримання одноразової допомоги скеровує користувачів на повідомлення про відсутність або несправність сторінки.

Отож, за такого стану справ видається мало імовірним, що до 31 грудня більше мільйона українських ФОПів отримають обіцяну компенсацію. Наступного дня після цього збою в Офісі Президента прокоментували, що система зависла через величезну кількість заявок. Також там проблему пов`язують зі збоєм у роботі пошуковика Google…

Схожі новини