Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медики повідомили про новий ефективний препарат від коронавірусу

  • 14.12.2020, 15:50
  • 894

Нові дослідження показали ефективність препарату Баріцитиніб, який зазвичай використовується при артриті, в лікуванні коронавірусу за умови його поєднання з Ремдесивіром

Поєднання Баріцитиніба і Ремдесивіра дозволило скоротити час лікування пацієнтів і зменшило ризик смерті. Про це йдеться в журналі New England Journal of Medicine, передає Кореспондент.нет.

Зазначається, що таке поєднання препаратів може скоротити термін лікування від коронавірусної хвороби на день або більше. Особливо для тих, у кого важкий перебіг захворювання.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендувала використовувати Ремдесивір для лікування пацієнтів з COVID-19, поки не буде достатніх доказів його ефективності. Однак, нове дослідження доводить його ефективність в поєднанні з Баріцитинібом.

Однак, мінус використання Баріцитиніба в його ціні. В українському сегменті інтернет-ринку ліків його пропонують за 46 814 гривень за 28 таблеток.

Також один з можливих побічних ефектів цього препарату — утворення тромбів.

У дослідженні наводяться дані щодо лікування тисячі пацієнтів з коронавірусом. Всім їм давали препарат Ремдесивір. При цьому 515 пацієнтів, які отримували також Баріцитиніб, вилікувалися в середньому за 7 днів.

А ті 518 пацієнтів, які отримували тільки Ремдесивір, лікувалися за 8 днів.

Також у людей, які отримували два препарати, було менше побічних ефектів і на 30% більше шансів швидко покращити здоров'я через два тижні.

У них також був нижчий ризик смерті протягом чотирьох тижнів після початку лікування — 5,1% проти 7,8% при прийомі тільки Ремдесивіра.

Схожі новини