Передплата 2024 «Добра кухня»

Помічника депутата зі «Слуги народу» спіймали на хабарі в 170 тис. доларів

  • 14.12.2020, 13:30
  • 1 185

НАБУ і САП вручили підозри в.о. начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру і посереднику, які намагалися дати хабар голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роману Лещенку

Про це повідомляє НАБУ.

Підозрюваних взяли «на гарячому». Як пишуть «Факти», мова йде про в.о. начальника Хмельницького територіального управління Держгеокадастру Юрія Климка, нібито на зустріч з Лещенком він привів посередника з грошима. Посередником виявився Олексій Ковальов — помічник народного депутата від партії «Слуга народу» Олексія Жмеренецького, голови підкомітету з питань антикорупційної політики в сфері цифрових інновацій і публічних даних Комітету ВР України з питань антикорупційної політики.

Детективи НАБУ спільно з САП 9 грудня 2020 викрили підозрюваних в момент спроби підкупу керівника Держгеокадастру. У листопаді під контролем НАБУ двоє осіб передали Лещенку першу частину суми — 26,9 тис. в середу, 9 грудня, вони прийшли, щоб дати йому ще 25 тис., але були затримані на місці злочину.

Передбачалося, що загальна сума неправомірної вигоди, яка призначена за видачу наказів про виділення земельних ділянок, складе 170 тис. доларів.

Ковальов може бути тісно пов'язаний з компаніями, які надають послуги Держгеокадастру з проведення інвентаризації земель на територіях багатьох областей України.

Схожі новини