Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Фільм про правду": італійські журналісти у зоні ООС знімали фільм про Віталія Марківа

  • 14.12.2020, 09:50
  • 611

У зоні ООС відбулися зйомки документального фільму "Crossfire", ініційованого групою італійських журналістів, із залученням військовослужбовців Національної гвардії України, що виконують завдання в ООС та однієї з українських кінокомпаній

Основною темою та ідеєю фільму було висвітлення подій та обставин, що стосуються загибелі журналістів Андре Роккелі і Андрія Миронова у 2014 році та справи українського військовослужбовця-нацгвардійця Віталія Марківа, який був неправдиво звинувачений у причетності до цього інциденту, зазначають у штабі ООС.

Разом зі знімальною групою до зони ООС прибув і сам Віталій Марків — «перш за все, аби зустрітися з побратимами, з якими разом виконували на цих позиціях службово-бойові завдання кількома роками раніше, з гвардійцями, які чекали на його повернення та робили все можливе для того, аби з Віталія були зняті усі звинувачення та якнайшвидше його повернути в Україну і в ряди Нацгвардії».

«Італійські колеги поставили собі за мету показати усьому світу правду — і я із задоволенням допомагаю їм це зробити, — розповідає Віталій. — Разом зі знімальною групою ми побували в місцях, де точилися запеклі бої, вони побачили та відзняли той будинок, в підвалі якого рятувався від обстрілів їх колега Андреа Рокеллі. Особисто для мене цей фільм — ще один доказ моєї непричетності до злочину, за який мене несправедливо засудили та протримали у в’язниці майже три з половиною роки».

Протягом кількох днів знімальні групи працювали на різних локаціях, що стосуються зазначених вище подій, а також спілкувалися з гвардійцями, аби отримати найповнішу та об’єктивну картину того, що сталося, та донести її як до італійського суспільства та української громадськості, так і до світового товариства в цілому.

«Цей фільм — про правду і про реальний стан речей. Це наша відповідь різноманітним фейкам, неправдивій інформації та перекручуванню фактів, — зазначає режисер фільму Лоренцо Станцані. — А ще для нашої знімальної групи це своєрідна справа честі — завершити зйомки цього фільму та показати його всьому світу в пам’ять про нашого колегу та друга Андреа Рокеллі, який загинув тут шість років тому. Адже частина нашого документального фільму присвячена фактично похвилинному відтворенню подій травня 2014 року і того дня, коли Андреа загинув».

Схожі новини