Передплата 2024 ВЗ

Львів’яни – медалісти «Ігор Нескорених»

  • 13.12.2020, 17:30
  • 679

Ветерани Львівщини вибороли усі медалі у стрільбі з блокового лука національних «Ігор Нескорених»

Сьогодні, 13 грудня, у прямому ефірі відбулось оголошення переможців національних онлайн-змагань «Ігри Нескорених», передає Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Це міжнародні спортивні змагання для військових та ветеранів (чоловіків та жінок), що були поранені, травмовані або захворіли, виконували свої службові обов’язки. Україна є другою країною у світі, після Сполучених Штатів Америки, що провела змагання у такому форматі.

Участь в Іграх взяли й 18 ветеранів з Львівщини. Не було рівних нашим військовослужбовцям у стрільбі з блокового лука серед професіоналів: переможцем змагань став ветеран АТО, член національної збірної України «Invictus Games» у Сіднеї Сергій Шимчак, срібним призером — Олександр Заставський, а бронзовим призером — ветеран АТО, боєць протитанкової батареї 24-ої ОМБ Павло Лучків. У стрільбі з класичного лука бронзову медаль виборов львів’янин Дмитро Сидорук. Слід зауважити, що у цій дисципліні усі троє медалістів здобули по 106 балів, а місця визначили відповідно до того, хто найбільше разів влучив у десятку.

У велоспорті на шосе у категорії IRB1 переможцем став Сергій Шимчак. У веслуванні на тренажері у спринті на 1 хвилину в категорії IR3 перемогу виборов Ігор Галушка, член національної збірної «Ігор Нескорених» у Гаазі. Не було рівних Ігорю також у цій категорії у веслуванні на 4 хвилини.

«Ці змагання не стільки про перемогу, скільки про єднання, реабілітацію та спільноту. На Львівщині рух „Нескорених“ щороку розвивається усе більше і не може не тішити той факт, що наші ветерани не тільки взяли активну участь в онлайн-змаганнях, а й водночас вибороли чимало призових місць», — зазначає керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Схожі новини