Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В лютому Україна може підписати з ЄС угоду про "відкрите небо" - Стефанішина

  • 13.12.2020, 15:30
  • 665

Це має відбутися на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС

Україна може підписати угоду про Спільний авіаційний простір з Європейським союзом уже 11 лютого. Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі «Прямого».

Вона зазначила, що на момент засідання Ради асоціації з боку України всі процедури для підписання угоди про «відкрите небо» будуть завершені.

«Саме підписання також залежить від Європейської комісії. Якщо встигнемо процедурно, то Угоду про „відкрите небо“ підпишемо на Раді асоціації», — прокоментувала віцепрем'єр.

За словами Стефанішиної, така угода — це вільна конкуренція, створення нового ринку, збільшення доступу на 500 мільйонний ринок авіаперевезень ЄС, дешевші квитки та більше рейсів.

«Авіаперевезення стануть доступним видом транспорту. А, враховуючи, що у нас є безвіз, це дозволить збільшити контакти між людьми і перельоти між ЄС та Україною», — підкреслила урядовець.

При цьому угода про Спільний авіапростір подібна до Угоди про асоціацію. Вона містить велику кількість зобов’язань. За словами віцепрем'єра, Україна муситиме серйозно переглянути своє законодавство, правила щодо безпеки польотів та захисту прав споживачів.

Схожі новини