Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністра Степанова хочуть замінити генератором випадкових рішень: петиція

  • 13.12.2020, 14:30
  • 755

Уряду запропонували альтернативний спосіб боротьби з епідемією COVID-19

Українці звернулися до Кабінету міністрів з петицією щодо звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова і заміни його генератором випадкових рішень на основі нейромережі. Відповідна петиція розміщена на сайті уряду.

У петиції вказується, що поточна ситуація із захворюваністю на Covid-19 в Україні катастрофічна. Аналогічні заяви робив навіть сам міністр охорони здоров’я. При цьому заходи запобігання епідемії, що вводилися МОЗ, у кращому випадку демонстрували сумнівну ефективність. У гіршому — вони шкодли економіці, суспільству та власне ефективній боротьбі з епідемією.

«Як характерний приклад можна навести «психологічний карантин» весни 2020 року, коли безглузді заборони на кшталт «не можна відвідувати парки» підірвали довіру до виконавчої влади у сфері охорони здоров’я. Коли наслідком цих заборон стало приблизно таке ставлення з боку населення: «Вони казали, що в парки йти не можна, а потім сказали, що це було просто так, для залякування. Чому я маю вірити, що нинішній карантин — не для залякування?», — йдеться у петиції.

Схожі новини