Передплата 2024 «Добрий господар»

Facebook та YouTube приєднаються до боротьби з тероризмом

  • 12.12.2020, 14:35
  • 602

Згідно з новим рішенням Євросоюзу Facebook та YouTube зобов’язані видаляти контент з терористичним вмістом протягом години

Про це повідомляє DPA International.

«З часів терактів у Парижі ми ставили безпеку європейців на чільне місце порядку денного ЄС. Для захисту наших кордонів і запобігання тероризму. Тепер ми додали ще один шматок до головоломки: вимкніть терористичний контент!», — сказано в повідомленні «Європейської народної партії» на її сторінці в Twitter.

Зазначається, що інакше соціальні платформи чекають штрафи (згідно з новою угодою, досягнутою 10 грудня Європейським парламентом, країнами Євросоюзу та Європейською комісією).

Читайте також: Facebook заборонив рекламувати цибулю через її… сексуальність

Вимога про видалення контенту також може надходити від влади іншої країни ЄС. Норма буде застосовуватися до всіх компаній, які надають інтернет-послуги, незалежно від того, чи перебувають вони в Євросоюзі.

У виданні додали, що ці плани мають бути офіційно схвалені країнами ЄС і парламентом.

Нагадаємо, YouTube додасть налаштування, яке дозволяє обмежувати показ окремих видів реклами під час перегляду відео — йдеться про рекламу алкоголю та азартних ігор. Таке нововведення запровадили на прохання користувачів.

Схожі новини