Передплата 2024 «Добрий господар»

У Німеччині відновили будівництво газогону "Північний потік-2"

  • 11.12.2020, 17:35
  • 670

Будівництво газогону "Північний потік-2 " відновилося 11 грудня

Про це повідомили у компанії Nord Stream 2 AG (оператор будівництва газопроводу), передає «Європейська правда».

Роботи з укладання труби у винятковій економічній зоні Німеччини вестиме баржа" Фортуна".

«Трубоукладач „Фортуна“ прокладе 2,6-кілометрову ділянку газогону у виключній економічній зоні Німеччини у водах на глибині менше 30 м. Всі будівельні роботи виконуються в повній відповідності з отриманими дозволами», — відзначили в компанії.

Інший, більш сучасний російський трубоукладач із системою динамічного позиціонування «Академік Черський» на початку цього тижня несподівано покинув зону добудови «Північного потоку 2» і пішов до берегів Калінінграда.

«Газпром» вирішив добудовувати газопровід «Північний потік 2» власними силами, після того як через накладені США санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу. Зараз із приблизно 2460 км газогону укладено понад 2300 км (тобто 94%).

Читайте також: «Північний потік-2»: Німеччина відреагувала на погрози США щодо нових санкцій

Нагадаємо, Палата представників США у вівторок більшістю голосів схвалила законопроєкт про оборонний бюджет на 2021 рік, у який увійшли розширені санкції проти газогону «Північний потік-2».

Санкції будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення проєкту.

США намагаються заблокувати завершення будівництва «Північного потоку-2» через давні побоювання, що додаткові потоки російського газу збільшать політичний вплив Кремля на країни Європейського Союзу.

Схожі новини