Передплата 2024 ВЗ

Неочікуваний побічний ефект зупинив виробництво австралійської вакцини від коронавірусу

  • 11.12.2020, 16:55
  • 771

Влада Австралії ухвалила рішення про зупинку виробництва вакцини від коронавірусу Covid-19, розробленої Університетом Квінсленда (UQ) і виробником вакцин CSL

Про це оголосив прем'єр-міністр Скотт Моррісон, повідомляє The New Daily в п'ятницю, 11 грудня.

«Вакцина Університету Квінсленду наразі не працює. Базуючись на наукових рекомендаціях, вона більше не буде розглядатися як частина плану з вакцинації Австралії», — сказав він.

Розробники вакцини, своєю чергою, пояснили, що на першій фазі випробування препарату, в якій взяли участь 216 осіб, було виявлено, що, попри відсутність серйозних побічних ефектів, вакцина заважає діагностиці ВІЛ і призводить до хибнопозитивних результатів деяких тестів на цю хворобу.

З огляду на отримані результати, CSL заявила, що спільно з австралійським урядом ухвалила рішення припинити випробування вакцини на другому і третьому етапах. Водночас австралійська вакцина ще може бути доопрацьована, але на це може знадобитися ще рік.

Читайте також: Вакцина від Moderna: історія створення, карколомний успіх та критика

Поки ж Австралія планує закупити 20 млн. доз вакцини, розробленої англо-шведською компанією AstraZeneca. Уряд також має намір домовитися про поставки додаткових 11 млн. доз вакцин Novavax.

Нагадаємо, що санітарна служба рекомендувала схвалити у США вакцину Pfizer і BioNTech.

Схожі новини