Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скасовані рейси та затримані потяги: негода заблокувала рух транспорту

  • 11.12.2020, 14:15
  • 609

Через негоду (сильну ожеледицю) в Україні сталася затримка руху деяких поїздів, а в аеропорту "Київ" скасували кілька рейсів

Про це поінформували в пресслужбах аеропорту та «Укрзалізниці».

У пресслужбі Міжнародного аеропорту «Київ» («Жуляни») повідомили, що через погіршення погодних умов 10 грудня були скасовані рейси в Дортмунд (Wizz Air) і Запоріжжя («Мотор Січ»), а літак, що прямував з Вільнюса, повернувся в аеропорт вильоту.

Сьогодні, 11 грудня, скасовано рейс в Меммінген (Wizz Air). А виліт рейсу в Запоріжжя («Мотор Січ») затримується.

«На злітно-посадковій смузі, доріжках та пероні працює спецтехніка для підтримання робочого стану аеропорту. Поверхні оброблюються гранульованим хімреагентом», — відзначили в пресслужбі.

Пасажирам радять стежити за статусом свого рейсу на онлайн-табло.

Що стосується Міжнародного аеропорту «Бориспіль», то напередодні деякі рейси здійснили посадку в резервних аеропортах або було ухвалено рішення повернутися в аеропорти вильоту.

Станом на 20:30 це були рейси: Белавіа — BRU845, LOT — LOT7KU, Windrose — WRC 114, WRC 104, WRC 164, WRC124.

Станом на 22:22 низка літаків успішно здійснили посадку в «Борисполі».

У пресслужбі «Укрзалізниці» повідомили, що вчора через важкі погодні умови сталося обмерзання струмоприймачів у багатьох регіонах України.

У результаті сталися затримки руху наступних поїздів: № 88 Ковель — Новоолексіївка, № 86 Львів — Новоолексіївка, поїзд № 6503 Коростень — Шепетівка, № 6242 Фастів — Миронівка, № 6037 Київ — Фастів. У середньому затримки склали до 1,5 год.

«Залізничники оперативно налагодили роботу з усунення наслідків негоди: надавали допоміжні локомотиви на заміну та очищували струмоприймачі… Наразі пасажирські поїзди слідують за графіком, залізниця працює в штатному режимі. Ситуація з рухом пасажирських та вантажних поїздів повністю контрольована», — сказано в повідомленні.

Водночас у пресслужбі «Укрзалізниці» закликали пасажирів бути обережними на об’єктах залізничної інфраструктури, виконувати правила поведінки на вокзалах і станціях та уважно слухати оголошення на вокзалах, оскільки «в разі значного погіршення погодних умов можливі затримки поїздів».

За минулу добу на території України сталося майже 1,5 тисячі ДТП, внаслідок автопригод загинули 8 осіб.

Схожі новини