Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Албанії застрелили порушника комендантської години: в країні масові протести

  • 10.12.2020, 16:30
  • 626

У столиці Албанії Тірані поліція застрелила 25-річного Клодіана Рашу за порушення комендатської години, введеної у країні через зростання хворих на коронавірус

Після його вбивства у країні спалахнули масові протести, мітингувальники вимагають відставки глави Міністерства внутрішніх справ. Про це передає Reuters.

Рашу застрелили рано-вранці 8 грудня неподалік його дому. За даними силовиків, чоловік не виконав наказ зупинитися. Спочатку вони стверджували, що Раша міг бути озброєним, але згодом уточнили — вбитий тримав у руках «якийсь предмет», але не зброю.

Після вбивства Раші у столиці почалися масові протести. Сотні людей вийшли під Офіс премʼєр-міністра та міністра внутрішніх справ. Протестувальники вимагають відставки останнього та негайного розслідувань обставин злочину. Люди кидали в урядові будівлі камені, а також підпалили та перекинули різдвяну ялинку.

Щоб розігнати мітингувальників, поліція застосувала сльозогінний газ. Внаслідок сутичок, за попередніми даними, два силовики та один журналіст отримали травми.

Офіцера поліція, якого підозрюють у вбивстві Раші, арештували. Прокуратура розпочала розслідувань обставин злочину. У поліції заявили, що офіцер порушив законодавство, використавши вогнепальну зброю.

Схожі новини