Передплата 2024 «Добрий господар»

Кернеса оголосили мером Харкова заочно і без присяги: місцеві пікетують сесію

  • 09.12.2020, 12:10
  • 510

На першій сесії Харківської міської ради Геннадій Кернес, якого не бачили з кінця літа, отримав повноваження міського голови

В Харкові розпочалась перша сесія Харківської міської ради VIII скликання. На засіданні відсутній обраний мер Геннадій Кернес, який зараз перебуває на лікуванні. Водночас під стінами органу відбувається мітинг «Міськрада без вати».

Його організатори — громадська організація «Союз ветеранів АТО». Свій крок провести мітинг активісти аргументують тим, що «склад міськради і його потенційні рішення викликають стурбованість у багатьох харків'ян».

Як повідомляє Status quo, очільниця Харківської міської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова оголосила Кернеса мером Харкова без приведення до присяги.

За її словами, Кернес склав присягу 24 листопада 2010 року, коли уперше обрався на посаду мера Харкова, і не зобов’язаний знову складати присягу.

«У зв’язку з цим він отримує повноваження міського голови з цього моменту», — сказала Мозгова.

Геннадія Кернеса востаннє бачили на публіці в День міста, 23 серпня 2020 року.

Мер Харкова у вересні зліг у лікарню через зараження коронавірусом. 16 вересня Кернеса літаком було доставлено в німецьку клініку Шаріте. За даними міськради, у нього почалося загострення хронічних захворювань, які він отримав внаслідок замаху в 2014 році.

За наявними даними, він продовжує лікування в Шаріте в Берліні. Друг харківського мера Павло Фукс повідомив, що Кернес повернеться до Харкова 30 грудня. До цього син Кернеса повідомляв, він повернеться до першої сесії Харківської міськради нового скликання.

У команді Кернеса протягом останніх місяців регулярно спростовують чутки про його смерть. За даними Харківської міськради, він живий і йде на поправку.

Поліція відкрила кримінальну справу про зникнення Кернеса, але за кілька годин закрила її.

Схожі новини