Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Без ПЛР: у МОЗ розповіли, як рахують тих, хто одужав від коронавірусу

  • 09.12.2020, 09:30
  • 541

МОЗ рахує людину здоровою в середньому після 13 днів від дати появи симптомів

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що у Міністерстві охорони здоров'я розроблено окремі критерії завершення амбулаторно-поліклінічного лікування, відповідно до стандартів надання медичної допомоги хворим з коронавірусом. Вони також є підставами для припинення самоізоляції, пише УНН.

Саме за цими критеріями людина й потрапляє в статистику МОЗ до переліку тих, хто вилікувався від коронавірусної хвороби. Тож, достатньою умовою, щоб вважатися здоровим, є, за словами Ляшка, відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання впродовж трьох днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження.

Так само відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження також переводить пацієнта в категорію тих, хто вилікувався.

Проте все ще актуальним залишається підтвердження одужання від COVID-19 за допомогою одного негативного результату тестування методом ПЛР.

Схожі новини