Передплата 2024 «Добра кухня»

Опалювати будинки та школи допоможе... крематорій

  • 07.12.2020, 16:35
  • 941

У Дніпрі вирішили побудувати сучасний крематорій, який буде відповідати всім європейським стандартам

Про це розповів заступник мера Дніпра Михайло Лисенко. На своїй сторінці у Facebook він розповів про екскурсію крематорієм в Німеччині, за проєктом якого буде побудований крематорій в Дніпрі.

За його словами, крематорій в Дніпрі будуватиме німецька компанія IFZW. Кремаційна піч буде складатися з трьох відсіків: у першому відсіку відбувається основне горіння, у другому — додаткове спалювання, а у третій — потрапляє остиглий прах.

Читайте також: Львівський крематорій: церква погодилася на його будівництво, але з однією умовою

Лисенко розповів, що після кремації прах відправляється на сортувальний стіл, де за допомогою магніту витягаються всі металеві предмети. Після подрібнення прах потрапляє в урну.

За його словами, температура горіння в печі досягає позначки в 1000 °C, в середньому процес кремації займає від 40 до 50 хвилин.

У крематорії встановлені теплообмінники, які дозволяють опалювати прилеглі будівлі. «Тепло з печі можна використовувати для обігріву сусідніх будинків і школи, розташованої поруч», — розповів Лисенко.

Як наголосив заступник мера, дим проходить кілька етапів очищення і на виході «абсолютно безпечний для довкілля».

«Розмови про чорний їдкий дим, про те, що всі будуть цим дихати і помруть, безпідставні. Викид в атмосферу дорівнює нулю», — сказав Лисенко.

Схожі новини