Передплата 2024 «Добра кухня»

Народжені на Курилах – японці: рішення США

  • 06.12.2020, 16:50
  • 747

У Штатах при видачі грін-карт уродженців чотирьох островів відноситимуть до японців

Держдепартамент CША визнав уродженцями Японії людей, народжених на Курильських островах, які вважаються частиною Російської Федерації. Про це повідомляє Hokkaido Shimbun з посиланням на правила проведення розіграшів грін-карт, передає РБК-Україна.

Зазначається, що в програмі для охочих взяти участь у програмі Diversity Visa йдеться про приналежність до Японії осіб, які народилися на чотирьох островах південнокурильської гряди Хабомаї, Шикотан, Кунашир та Ітуруп. При цьому до Росії відносяться люди, народжені на Південному Сахаліні.

У зв’язку з цим пресслужба МЗС РФ у Twitter оприлюднила допис, у якому назвала США «ревізіоністською державою». «Потрібен ще один доказ, що США — ревізіоністська держава? За рішенням 1945 року Курильські острови відійшли СРСР… Знайте свої кордони і «червоні лінії», — йдеться в повідомленні.

Чотири Курильські острови Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї були анексовані Радянським Союзом після Другої світової війни. У 1956 році було підписано декларацію між СРСР і Японією щодо завершення бойових дій, проте мирного договору не було. У зв’язку з цим Японія не визнає приналежність Курильських островів до Росії.

Схожі новини