Передплата 2024 ВЗ

Китайські інвестори почали міжнародний арбітраж з Україною щодо «Мотор Січі»

  • 06.12.2020, 16:30
  • 701

5 грудня китайські інвестори ПАТ “Мотор Січ” почали міжнародний арбітраж з метою стягнення з держави Україна 3,5 млрд доларів, оскільки кваліфікують дії української влади як експропріацію їх інвестицій в це підприємство

Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті групи DCH, партнера компанії Skyrizon — одного з китайських акціонерів «Мотор Січ», передає Економічна правда.

«5 грудня 2020 р. китайські інвестори ПАТ „Мотор Cіч“ направили українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна відповідно до Угоди між урядом України і урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій», — йдеться на сайті DCH.

Як відомо, китайські інвестори придбали акції приватного підприємства «Мотор Січ» ще в 2016 році, а також інвестували понад 100 млн доларів в розвиток виробництва. Проте фактичне керівництво підприємством сьогодні як і раніше здійснює ексвласник «Мотор Січ», «почесний президент» підприємства В’ячеслав Богуслаєв і підконтрольний йому менеджмент.

Китайські інвестори досі не мають можливості реалізувати свої права, оскільки на акції підприємства накладено ряд аналогічних арештів за ініціативою СБУ і ГПУ, а Антимонопольний комітет систематично відмовляється розглядати заявки на концентрацію. Розслідування ініційованого СБУ справи всі ці роки не ведеться, по ньому немає ні підозрюваних, ні роз’яснень.

Спроби різних акціонерів «Мотор Січ» оскаржити арешт акцій в українських судах також не дали результату, збори акціонерів підприємства не проводилися 3 роки, дивіденди не виплачуються, власники акцій не мають змоги брати участь в управлінні.

Схожі новини