Передплата 2024 ВЗ

Президентка Молдови хоче відставки уряду

  • 06.12.2020, 14:50
  • 618

Новообрана президентка Молдови Мая Санду на акції протесту у Кишиневі звинуватила чинного президента Ігоря Додона в бажанні спровокувати хаос у країні та заговорила про відставку уряду і дострокові вибори парламенту

В середмісті Кишинева у неділю, 6 грудня 2020 року, пройшов мітинг за проведення дострокових парламентських виборів, а також проти уряду Іона Кику та ситуативної проросійської коаліції в парламенті за участю соціалістів, депутатів від партії «Шор» і групи Pentru Moldova.

Депутати нової коаліції 3 грудня схвалили, не дотримуючись регламенту, законопроєкти про бюджетно-податкову політику, бюджет медичного та соціального страхування і про перехід спецслужби СІБ під керівництво парламенту. Опозиція і обраний президент Мая Санду заявили, що голосування було незаконним. Санду закликала всіх вийти на протест.

«Ігор Додон не хоче визнати свою поразку. Він хоче зараз підпалити країну, спровокувати хаос, загнати Молдову в міжнародну ізоляцію! Він використовує для цього злодіїв і корупціонерів з парламенту. На жаль, в парламенті немає 51 порядного депутата (більшість з 101), який дбав би про країну і її громадян», — сказала Мая Санду, пише «Інтерфакс-Україна».

«Тому ми повинні домогтися негайного розпуску парламенту і дострокових виборів. Зробити це необхідно через відставку уряду. Ми багато років вже боремося проти злодіїв і бандитів. І ми скинемо їх! Ми повинні об’єднатися, згуртуватися, щоб домогтися розпуску парламенту і дострокових виборів. У нас немає іншого виходу!», — додала Санду.

Говорячи про ситуацію в парламенті, вона зазначила, що «Ігор Додон об’єднався з злодієм Іланом Шором, щоб разом красти і далі, грабувати нас».

«Ми не повинні дозволити цього! І ми вийшли сьогодні, щоб ясно заявити про це! Народ на виборах президента однозначно висловився за зміни, за свободу, за справедливість. Ми хочемо, щоб Молдова розвивалася, щоб все злодії сіли в тюрму, а громадяни країни жили в мирі та злагоді», — сказала Мая Санду, звертаючись до присутніх російською мовою.

Схожі новини