Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Приватні клініки хочуть залучити до вакцинації від коронавірусу

  • 06.12.2020, 10:50
  • 521

Залученням приватних клінік, МОЗ хоче розвантажити систему охорони здоров'я

Міністерство охорони здоров'я розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з Covid-19, в тому числі до проведення вакцинації. Про це головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів у коментарі «Інтерфакс-Україна».

«Якщо, не дай Боже, настане колапс у системі охорони здоров'я, ми вивчаємо, як приватні клініки можуть допомогти державі, на яких умовах, на яких підходах. Цей план „Б“ повинен бути відпрацьований, щоб він міг включитися одразу без будь-яких нюансів. Питання оплати повинно бути відпрацьоване», — розповів Ляшко.

Ще одним напрямком співпраці з приватними клініками в боротьбі з Covid-19 Ляшко назвав їхню участь у вакцинації від коронавірусу.

«Якщо вони відкриють у себе кабінети вакцинації і будуть безкоштовно вакцинувати, то я хочу з ними проговорити умови — або вони зроблять це безкоштовно, держава їм тільки передасть кошти для вакцинації, або там буде якась послуга, яку ми повинні будемо враховувати», — зазначив Ляшко.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що приблизно 20 млн українців будуть вакциновані від коронавірусу за бюджетні кошти.

Україна отримає вакцину від коронавірусу, ймовірно, в кінці першого або на початку другого кварталу наступного року.

Схожі новини