Передплата 2024 ВЗ

Незряча 62-річна волонтерка сплела для воїнів понад дві тисячі пар рукавиць

  • 05.12.2020, 19:50
  • 990

Син Валентини Мазурик з перших днів війни пішов добровольцем на схід, тому волонтерка не з чуток знає про умови служби на передовій та потреби бійців

Понад 2,1 тисячі ексклюзивних пар рукавичок передала 62-річна незряча волонтерка з Волині Валентина Мазурик українським військовослужбовцям. Партію рукавичок жінка передала також і прикордонникам. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Жінка втратила зір ще в дитинстві, внаслідок перенесеного грипу.

Сьогодні жінці 62 роки, у неї дорослі син та дочка. Син з перших днів війни пішов добровольцем на схід, тому волонтерка не з чуток знає про умови служби на передовій та потреби бійців.

Тоді мужня жінка почала вчитися плести. Тож, щоб навчитися цьому ремеслу, Валентина Михайлівна запаслася терпінням, адже, щоб освоїти ази плетіння їй знадобилося близько 10 місяців, бо не так легко наосліп справлятися з нитками та спицями.

Та непереборне бажання допомогти військовим й наполеглива праця допомогли їй стати справжньою майстринею.

І ось вже шість років жінка наосліп плете рукавички захисникам України, працюючи інколи по 12−14 годин на день.

Понад 2100 ексклюзивних пар рукавичок від Валентини Михайлівни поповнили зимові гардероби військових.

Рукавиці практичні, адже майстриня враховувала специфіку виконання завдань військовослужбовцями — щоб можна було відкритими пальцями працювати. Кольори теж підібрані так, аби підходили до місця та умов несення служби.

«Скільки можна — стільки я й в’яжу. Дуже важливо, щоб ті, хто на передовій, відчували підтримку. Я хочу аби війна скоріше закінчилась. Якщо кожен буде для цього робити хоч щось, то може вона і закінчиться трішки скоріше», — розповідає Валентина Мазурик.

Схожі новини