Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вперше в історії найкращий учитель року поділився премією

  • 04.12.2020, 18:15
  • 748

Індійський сільський учитель Ранджит Дісалі став найкращим учителем світу в 2020 році за версією Global Teacher Prize 2020, а українець увійшов в топ-50

Про це повідомляється на офіційному сайті організації, передає НВ.

Переможець працює в початковій школі для дівчаток Zilla Parishad в штаті Махараштра і своєю роботою фактично змінив життя багатьох своїх учениць.

Примітно і те, що на церемонії вручення Дісалі зізнався, що збирається поділити половину суми премії з іншими фіналістами — дев'ять його колег отримають по 55 тисяч доларів, а півмільйона Дісалі забере собі.

«Я дуже радий оголосити, що я розділю 50% призового фонду порівну між моїми товаришами по фіналу з десятки кращих, щоб підтримати їх неймовірну роботу. Я вірю, що разом ми зможемо змінити цей світ», — заявив Ранджит Дісалі.

Відзначається, що вперше за 6 років історії премії переможець вирішив поділитися призовим фондом з іншими фіналістами. Дісалі вибрали з більш ніж 12 тис. заявок, що надійшли з 140 країн світу.

У топ-50 цього року опинився й український вчитель — викладач інформатики запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Джерело» Олександр Жук. Він працює з дітьми з вадами слуху — для цього Жук вивчив мову жестів.

Схожі новини