Передплата 2024 «Добра кухня»

Не лінуйтесь, оберіть мера: Зеленський звернувся до містян Кривого Рогу

  • 04.12.2020, 13:35
  • 619

Президент Володимир Зеленський закликав жителів Кривого Рогу активно голосувати 6 грудня у другому турі виборів мера міста та обрати гідного міського голову

«Цієї неділі, 6 грудня, відбудеться другий тур виборів міського голови. 6 грудня ви вибиратимете людину, якій на наступні п'ять років довірите долю нашого міста. Я дуже прошу вас поставитися до цього вибору відповідально, не лінуватися, йти на дільниці і, нарешті, вибрати мера, якого давно заслуговує Кривий Ріг», — сказав він у відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зеленський вважає, що Кривому Рогу необхідний мер, який «любить місто від Інгульця до Даманського, який дбатиме про кожен із його 126 км, побудує місто, яке буде на повні груди дихати чистим повітрям».

Глава держави закликав криворіжців зробити на виборах 6 грудня рекордну явку в Україні. «Нехай це буде символічна для нашого міста цифра — 95», — сказав він.

Читайте також: Кандидатом на посаду мера Кривого Рогу від «Слуги народу» став «опоблоківець»

Президент наголосив, що не може агітувати за когось із кандидатів, але це і не потрібно. «Ви — розумні люди, самі все знаєте», — зазначив він.

Повторне голосування на виборах міського голови Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) відбудеться 6 грудня.

Тервиборчком 17 листопада отримав заяву чинного мера Юрія Вілкула, який лідирував на виборах 25 жовтня, про відмову брати участь у повторному голосуванні. Вілкул пояснив таке рішення станом здоров'я.

Отже, до другого туру вийшли кандидат від «Слуги народу», гендиректор ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» Дмитро Шевчик і кандидат від «Опозиційної платформи — За життя», радник міського голови Кривого Рогу Костянтин Павлов.

12 листопада було оголошено результати першого туру. За Вілкула проголосували 80 655 виборців, за Шевчика — 45 213. Павлов — на третьому місці (15 941 голос).

Схожі новини