Передплата 2024 «Добра кухня»

Коронавірус «приїхав» до США на місяць швидше, ніж вважали досі

Уже в середині грудня 2019 року деякі американці заразилися коронавірусом

Про це свідчать дані досліджень, проведених Центром контролю й профілактики захворювань (CDC). Раніше вважали, що перший підтверджений випадок ковіду було зафіксовано у США 19 січня 2020 року.

Дослідження виявило, що на ко­ронавірус заразилися 106 із 7389 донорів крові, зданої для Черво­ного Хреста у 9 штатах між 13 грудня 2019 року й 17 січня 2020-го. Червоний Хрест передав зразки крові до CDC для їх тестування на антитіла до вірусу SARS-CoV-2.

39 зразків, у яких такі антитіла були виявлені, взято на Західному узбережжі США, у штатах Вашингтон, Орегон і Ка­ліфорнія. Кров у цих пацієнтів брали із 13 по 16 грудня 2019-го. Ще 67 зразків зі східного узбережжя та Середнього За­ходу (штати Коннектикут, Айова, Масса­чусетс, Мічиган, Род-Айленд і Вісконсі­на) також дали позитивні результати. Ці зразки були зібрані між 30 грудня 2019 року й 17 січня 2020-го.

«Результати звіту дозволяють при­пустити, що зараження коронавіру­сом могло статися у США в грудні 2019 року, тобто на місяць раніше, ніж вва­жали досі», — зазначає CDC. Нагада­ємо, перший випадок ковіду було діа­гностовано у США 19 січня 2020 року, у людини, яка повернулася з Китаю. А тепер з’ясовується, що той випадок був зовсім не першим…

А тим часом…

Вакцину від ковіду, розроблену американським концерном Pfizer і німецькою компанією BioNTech, допущено до використання у Ве­ликій Британії. Як заявив гла­ва МОЗ Сполученого Королівства Метт Генкок, вакцинація від коро­навірусу може розпочатися у Бри­танії вже наступного тижня. Нага­даємо, за даними Pfizer і BioNTech, ефективність їх вакцини становить 95%. Сполучене Королівство під­писало контракт на закупівлю 40 мільйонів доз цієї вакцини.

Схожі новини